top of page

Familieopstellingen vanuit de beweging van de ziel

''Met opstellingen vanuit de beweging van de ziel kom je dichter bij de kern.''


In mijn vorige blog heb ik uitgelegd wat een familieopstelling is en welke verschillende stromingen er zijn. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het opstellen vanuit de beweging van de ziel. In deze blog zal ik hier meer over vertellen.


Wat houdt het in?

Familieopstellingen vanuit de beweging van de ziel richten zich op het diepere, zielsniveau van de cliënt en hun relaties binnen het familiesysteem. Deze vorm van opstellen gaat verder dan het klassieke opstellen door zich te concentreren op het onbewuste en de onderliggende (onzichtbare) processen.


Bij deze manier van opstellen wordt er aandacht besteed aan de innerlijke bewegingen en impulsen van de representanten, die zich intuïtief verbinden met het familiesysteem van de vraagsteller. Hier vanuit kunnen we ontdekken wat er op zielsniveau speelt bij de cliënt.


Hoe werkt opstellen vanuit de beweging van de ziel?

Bij opstellingen vanuit de beweging van de ziel krijgen de representanten meer ruimte om hun intuïtie te volgen en zelf een plek te kiezen in de ruimte. Ze worden uitgenodigd om te luisteren naar hun innerlijke beweging en te vertrouwen op hun gevoelens en sensaties. Dit helpt om dieperliggende dynamieken en verstrikkingen binnen het systeem zichtbaar te maken.


Deze methode kan leiden tot inzichten, heling en transformatie op een dieper niveau. Het kan helpen bij het oplossen van onverwerkte emoties, trauma's en beperkende overtuigingen die zijn doorgegeven van generatie op generatie. Het kan ook leiden tot meer begrip, acceptatie en verbinding binnen de familie.


Waarom werk ik vanuit de beweging van de ziel?

Wat ik mooi vind aan deze manier van werken, is dat het draait om de cliënt en niet om de familieleden eromheen. Het doel is ook niet om directe oplossingen te bieden, maar om te ontdekken wat zich in de onderstroom afspeelt. De onderliggende dynamieken, patronen en verstrikkingen worden zichtbaar gemaakt; dit is niet altijd te begrijpen met ons hoofd, maar onze ziel weet dat het klopt.


Het gaat niet om het verhaal, maar om wat daaronder ligt.

Er ontstaat ruimte voor heling, groei en innerlijke rust zonder dat dit afgedwongen wordt. Deze manier van werken is niet altijd bevredigend voor ons hoofd. We willen alles graag begrijpen, maar dat lukt soms niet. We gaan ook niet proberen om het te begrijpen, want dan gaan we weer voorbij aan waar het werkelijk om draait. Het draait om jou en jouw gevoel, niet om het verhaal of om jouw familie.Comments


bottom of page