top of page

Psychosociale therapie

We willen het liefst al onze problemen weg hebben en gewoon een fijn en moeiteloos leven leiden.

Maar waarschijnlijk heb je ook gemerkt dat dat een weg zonder einde is. Je kan namelijk niet weglopen voor je pijn, je problemen en je triggers. Doe je dit toch? Dan komen ze vanzelf (keihard) terug. 

Ik beloof je niet dat je van je problemen af bent. Wel begeleidt ik je op een weg naar meer zelfliefde, erkenning en verbinding met jezelf. Zo ben je in staat om makkelijker met problemen om te gaan en voelt het leven een stukje makkelijker.

Of je nu al van alles hebt geprobeerd, of nog nooit iets aan zelfontwikkeling hebt gedaan, je bent welkom!

Lisa-Studiodag-Haarlem-©Yalou(5).jpg

Laagdrempelig begeleiding voor iedereen die volledig zichzelf wil zijn.

Diepgang & ontwikkeling

Je kan bij mij terecht voor uiteenlopende klachten en problemen. Het belangrijkste is dat je open staat voor zelfonderzoek en reflectie. Want jij kan de wereld niet veranderen, alleen jouw kijk op de wereld en jouw reactie daarop.

Mijn vakgebied is vroegkinderlijk- & prenataal trauma, hechting & systemisch werk

Je kan bij mij terecht met uiteenlopende (mentale) klachten:

Onzekerheid, stress, burn-out, depressie, laag zelfbeeld, verslavingen, fobieën, dwangneurose, opgekropte of buiten proporties emoties, moeite met voelen, lichamelijke problemen zonder duidelijke oorzaak (SOLK), problemen met de opvoeding van je kind, relatieproblemen, je niet begrepen of alleen voelen, angsten, paniek aanvallen, trauma (PTSS) en nog veel meer.

 

Kortom; alles waar je last van hebt en wat je graag weg wilt. 

Maar dat betekend niét, dat we ook al jouw problemen gaan oplossen en op magisch wijzen laten verdwijnen. Mijn werkwijze is een beetje anders dan anders. Ik doe niet aan symptoom bestrijding. Geen trucjes of oplossingen om je probleem (even) te laten verdwijnen. We gaan de diepte in. Naar de bron en voelen wat er gevoeld wil worden. Niet altijd fijn, wel heel nodig. Want dát is waar je lichaam eigenlijk om vraagt; gezien en gehoord worden. 

Mijn werkwijze

Ik geloof, dat alles waar je nu tegenaan loopt, wortels heeft in het verleden. Daar heb je overtuigingen en patronen gecreëerd die de basis zijn voor jouw verdere leven. Ook de onzichtbare banden die je hebt met jouw familiesysteem zijn van groot belang. 

Tijdens een sessie heb ik geen vastomlijnd programma. Ik werk zelfs niet met een doel. We kijken wat zich aandient en daarmee gaan we aan de slag. Ik werk met o.a. systemische opstellingen, de CREF-methode, lichaamsgerichte EMDR/trauma verwerking, de paarden, gesprekstechnieken, delenwerk, verschillende lichaamsgerichte oefeningen en mijn eigen ervaring. 

Alles staat in het teken van aanvaarden, doorvoelen, overgave, nieuwe inzichten & bewustwording.

#1

Verkengesprek 

We plannen een kennismakingsgesprek van maximaal een uur. Hierin nemen we de tijd om kennis te maken, zal ik mijn werkwijze uitleggen en krijg je de eerste inzichten. 
Investering €60,-

#2

Traject

Wanneer we beiden een positief gevoel hebben, start het traject. Ik werk zelf trajecten van 4 sessies van 1 á 1,5 uur. Zo weten we allebei waar we aan toe zijn en kunnen we iets opbouwen. In dit traject zit ook 1x gratis deelname als representant bij een familieopstellingen dag. 

Investering €360,- voor 4 sessies.

#3

Vervolg

Na 4 sessies kijken we samen hoe het er voor staat. Misschien zijn er nog meer sessie nodig, iets anders (zie andere mogelijkheden) of we ronden het traject af en je kan zelf verder.

##

Nuttige informatie

Ik ben aangesloten bij de VBAG, dat betekend dat de individuele psychosociale therapie sessies vrij zijn van BTW en mogelijk deels vergoed worden wanneer je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Op deze pagina check je jouw vergoeding; klik hier.
Sommige werkgevers hebben ook budget voor persoonlijke ontwikkeling van de werknemers. Het kan ook de moeite zijn om dit uit te zoeken bij je werkgever. 

Lisa-de-Kruijf-Personal-Branding-Fotoshoot-©Yalou(21).jpg

''Onze wortels zijn de basis van ons bestaan,

ons verhaal schrijven we zelf.''

Andere mogelijkheden

Relatie therapie of een losse 1-op-1 sessie is ook mogelijk,

de kosten hiervan zijn €150,- per sessie van +/- 1,5 uur.

Daarnaast werk ik ook (heel graag!) in groepen. Het fijne van een groep is dat we langer en intensiever samen kunnen werken, je leert van elkaar & inspireert elkaar. Veel mensen vinden een groep in eerste instantie spannend (ik ook) maar juist dan is het een uitnodiging om het toch aan te gaan.

 

Van in je comfortzone blijven, groei je niet.

''Wat geen enkele hulpverlener voor elkaar heeft gekregen, is bij Lisa gebeurt. Oké, het gaat wel dwars door de pijn heen, maar er is ruimte gekomen om mijn trauma's te verwerken. Er is zelfs weer geluk ontstaan door bevrijding van een diepe pijn. Het mag er zijn. Wat een geluk! Ik kan weer verder.'' 

Vrouw na 3 sessies

"Al direct vanaf minuut 1 was je er met je volledige aandacht. Ik werd vrij snel getriggerd en emoties kwamen direct naar boven. Hier reageerde jij heel fijn op, alles mocht er helemaal zijn. Tijdens de gehele sessie volgde je je innerlijke beweging. Ik heb geen moment gevoeld dat je mij, of een eventueel "doel" of "resultaat", op duwde. Jij stelt vragen waar je oprecht antwoord op wil. Geen dubbele agenda, geen verwachtingen. Ook vond ik het fijn dat je goed was in het uitspreken van woorden in dat wat je zag, dat wat opviel en het hielp mij enorm in mijn bewustwordingsproces. Jij laat je door mijn pittige karakter niet van de wijs brengen, jij staat stevig op jezelf."

Marcella (35) na 1 losse sessie

bottom of page