top of page
Lisa.en.de.paarden-2.jpg

Een liefdevolle kijk naar jezelf
& je systeem

Familieopstellingen

Een familieopstelling is een unieke manier om te onderzoeken wat er in de diepte speelt. We nemen een kijkje onder alle laagjes, onder de beschermings-mechanismen, onder onbegrepen emoties en onder woorden.  

 

Er is geen methode, zo krachtig, zo helend voor de ziel, als familieopstellingen. Je hoofd begrijpt er niks van maar je ziel weet dat het klopt.

 

De enige manier om deze magie te begrijpen, is door het te ondergaan. Je bent van harte welkom! 

Lisa-de-Kruijf-Personal-Branding-Fotoshoot-©Yalou(25).jpg

Wat is een familieopstelling?

Wij zijn deel van een systeem. Het systeem wat het meeste impact heeft op jou, op wat jij bent en wat jou beweegt, is jouw familiesysteem. Maar er zijn meer systemen; je werk, vrienden, school, de buurt, etc. Systemen zorgen ervoor dat wij ons op een bepaalde manier gedragen. Of je het nou wilt of niet. De plek waarin jij je in het systeem bevindt, heeft impact op wat je doet (of niet doet), voelt en denkt. Dit kan heel fijn en nuttig zijn, maar kan je soms ook belemmeren in wat je werkelijk wilt. In je diepste verlangens of je écht helemaal gelukkig voelen. Je familiesysteem kies je niet uit. Je kan dit niet veranderen of aanpassen. Hier heb je het mee te doen. Waar je wel iets aan kan veranderen is hoe je je verhoudt tot jouw (familie)systeem. Dit heb jij in je eigen handen. En jouw keuze hierin heeft impact op jouw systeem. Iedereen in een systeem hoort erbij en heeft een eigen plek. Wanneer jij, op de voor jou juiste plek staat, voelt het leven makkelijker. Het stroomt en voelt lichter. Dit kan alleen door aan te kijken wat je aan te kijken hebt, terug naar de wortels te gaan en te accepteren wat er is. Dit klinkt heel makkelijk maar meestal is dat het niet. Het is confronterend, pijnlijk en emotioneel. Tijdens een familieopstelling maken we gebruik van representanten. Dit zijn mensen die ''representant'' staan voor iets of iemand in jouw systeem. Zo kunnen onzichtbare verbindingen zichtbaar worden. Zelf neem je ook deel aan jouw opstelling, dit doe je uiteraard gewoon als jezelf. Sommige mensen omschrijven familieopstellingen als een toneelstukje. Maar dat is het zeker niet. Alles is energie en energie is overal. Op het moment dat een familieopstelling start bevinden we ons in het energieveld van de vraagsteller. Daarin kunnen we van alles waarnemen en voelen. Hier hoeven we helemaal niets voor te doen, dit ontstaat vanzelf. Hoe een opstelling precies werkt, kan je het beste gewoon zelf ervaren.

DEELNAME ALS REPRESENTANT

Wat er gebeurt tijdens een opstelling kan je het beste ervaren om het te begrijpen.

 

Tijdens de opstellingen dag behandelen we het probleem of de vraag van de vraagsteller. Om een opstelling tot stand te laten komen hebben we representanten nodig. Als representant stap je als het ware in de energie van de persoon of het element. Dit kan bijvoorbeeld een moeder zijn maar ook een emotie of een ziekte.

Door de representanten wordt de onderstroom zichtbaar en krijgen we inzicht in verborgen patronen of verbindingen. Vaak krijg je de rol van representant niet voor niets. Het kan resoneren met een eigen thema of nieuwe inzichten brengen. Representant kan dus ook heel waardevol zijn voor jezelf. 

Iedere opstelling is anders en je zal niet altijd gevraagd worden als representant. In dat geval ben je alleen toeschouwer van de opstelling. Wil je alleen toeschouwen? Dat kan natuurlijk. Ook vanaf de zijlijn krijg je inzichten en resoneer je mee.

DEELNAME ALS VRAAGSTELLER

Inzicht in het onbewuste en heling voor je ziel.

Heb je een probleem of een vraag waar je graag naar zou willen kijken? Dan ben je welkom als vraagsteller.

 

Een opstelling kan je inzicht geven in:

  • Patronen die zich maar blijven herhalen
    (zoals relaties die mislukken, miskramen die zich herhalen of burn-outs die steeds weer terugkomen)

  • Gevoelens of emoties die je niet kunt plaatsen (bijvoorbeeld verdriet, boosheid, ongelukkig zijn/voelen, verlatingsangst, vermoeidheid of eenzaamheid)

  • Ziektes of aandoeningen

  • De relatie met je vader/moeder, kind, (ex)partner of collega

Eigenlijk kan je alles opstellen waar je tegenaan loopt, ook al heeft het (op het eerste gezicht) niets met je familie te maken.

Een opstelling is géén quick-fix of wondermiddel. Wel krijg je nieuwe inzichten, krijgen je trauma's en kinderpijnen de ruimte om gezien te worden en doorbreek je vastgeroeste patronen.

Als vraagsteller ben je ook aanwezig als representant en/of toeschouwer bij de opstellingen van andere vraagstellers. Ook dit is heel inspirerend en geeft je nieuwe inzichten.

Je krijgt precies wat je nodig hebt

..en dat is niet altijd wat je wilt. Tijdens een opstelling werken we vanuit de beweging van de ziel. De ziel en jouw hoofd zitten niet altijd op één lijn. Wat er gebeurt in een opstelling is niet te voorspellen. Patronen die al jaren spelen zijn niet in 1 dag verdwenen. Wel krijg je gegarandeerd nieuwe inzichten, wat helpt om vastgeroeste patronen te doorbreken. Uiteindelijk wordt je leven makkelijker en lichter.

Wat zeggen anderen na een dag familieopstellingen?

''Mijn eerste ervaring met familieopstellingen, heel bijzonder, de energie, de emotie , de verbondenheid met elkaar. Lisa heeft ons heel professioneel, met begrip en in alle rust, zeer goed begeleid. Dank je wel.''

Oskar na de familieopstellingen dag

Het was wederom een bijzondere en mooie dag, ik merk dat ook deze dag weer helpend is voor mij, een verrijkend ‘cadeautje’ aan mezelf.

 

Ben onder de indruk wat een familieopstelling aan inzicht kan geven en in beweging brengt. 

Ik heb jouw rol in dit proces als erg prettig en kundig ervaren. De fijne en prachtige locatie, de lekkernijen bij de thee/koffie en de heerlijke lunch, het was weer top! Dankjewel!

Kristel na de familieopstellingen dag

Niet uit te leggen hoe bijzonder het was. Lisa heeft een heel prettige en relaxte manier van werken waardoor het heel veilig voelde.

Suzanne na een familieopstellingen dag

PLAN JOUW OPSTELLINGS (MID)DAG

Loop je vaak tegen hetzelfde aan? Blijf je patronen maar herhalen? Heb je het gevoel dat het leven altijd moeite kost, of dat het je nooit meezit? Ervaar je fysieke klachten die maar aan blijven houden of heb je een moeilijke relatie met je vader, moeder, broer, zus, dochter, zoon, etc.? Wil je jezelf ontwikkelen? Dan is een familie opstelling een goed idee. 

 

''Een familieopstelling is geen symptoombestrijding maar aanpak bij de wortels.''

VRIJDAG

22 september

2023

10:00 - 17:00

Inclusief koffie, thee, lekkers & uitgebreide lunch.

Deelname als representant €65,-

Een eigen vraag inbrengen

€115,-

ZONDAG

26 november

2023

10:00 - 17:00

Inclusief koffie, thee, lekkers & uitgebreide lunch.

Deelname als representant €65,-

Een eigen vraag inbrengen

€115,-

ZONDAG

15 oktober

2023

10:00 - 17:00

Inclusief koffie, thee, lekkers & uitgebreide lunch.

Deelname als representant €65,-

Een eigen vraag inbrengen

€115,-

WOENSDAG

13 december

2023

10:00 - 17:00

Inclusief koffie, thee, lekkers & uitgebreide lunch.

Deelname als representant €65,-

Een eigen vraag inbrengen

€115,-

VRIJDAG 

10 november

2023

10:00 - 17:00

Inclusief koffie, thee, lekkers & uitgebreide lunch.

Deelname als representant €65,-

Een eigen vraag inbrengen

€115,-

Nog dieper terug naar de wortels? In de vrouwen retraite komen ook familieopstellingen aan bod + nog veel meer. Of wellicht is deelname aan een groepstraject iets voor jou.

Wie is de begeleider?

Een familieopstelling is niet niets. Als je overweegt om deel te nemen, is het natuurlijk belangrijk om te weten wie de begeleider is en om een goed gevoel te hebben bij degene die jou zal begeleiden.

Dat begrijp ik als geen ander.

Ik ben Lisa de Kruijf, coach, familieopsteller en psychosociaal therapeut in opleiding. Al meer dan 10 jaar coach en begeleid ik mensen, zowel met als zonder paard. Ik hecht veel waarde aan het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving.

Als je nog vragen hebt over de dagen of twijfels hebt, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. 

Je bent welkom om samen te ontdekken wat er in de onderstroom speelt.

Lisa-de-Kruijf-Personal-Branding-Fotoshoot-©Yalou(8).jpg

VEEL GESTELDE VRAGEN

bottom of page