top of page
Lisa-Studiodag-Haarlem-©Yalou(3).jpg

Mijn naam is Lisa

VROLIJK / CREATIEF / INTUITIEF / RUSTIG / EIGEN-WIJS

Leuk dat je meer over mij wilt weten! Ik ben dus Lisa de Kruijf, geboren in 1993 en zolang als ik mij kan herinneren paardengek. Ik heb altijd nieuwe ideeën, hou niet zo van lang stil zitten en ben graag buiten. Ik ben inmiddels 10 jaar zzp-er en vind het heerlijk om mijn eigen baas te zijn.

 

Ik ben begonnen als Centered Riding instructrice en heb veel paardrijlessen gegeven aan kinderen en volwassenen, zowel op een manege als bij mensen thuis. Mijn interesse voor mensen groeide door het geven van de lessen. Ik merkte dat veel problemen waar mensen tegenaan liepen met hun paard, (meestal) niets te maken hadden met het paard zelf. De paarden zijn de trigger voor veel weggestopte gevoelens die niet altijd gezien mochten worden. 

Lisa-de-Kruijf-Personal-Branding-Fotoshoot-©Yalou(27).jpg

Vanuit deze ontdekking ben ik de opleiding tot kind- en oudercoach gaan volgen, om ook de mensen nog beter te kunnen begeleiden. Daarin ontdekte ik ook weer dat veel problemen waar kinderen tegenaanlopen (of ouders met hun kinderen) bij de ouders vandaan komen.

 

Telkens liep ik er tegen aan dat het vooral symptoombestrijding was,

en geen aanpak bij de wortels. 

 

Dus, tijd voor nog meer nieuwe inzichten en kennis. Inmiddels heb ik een opleiding tot familieopsteller & psychosociaal CREF-therapeut gevolgd. Met de kennis die ik hier heb opgedaan, kan ik echt de diepte met je in. We onderzoeken waar bepaalde patronen, gevoelens en gedachten vandaan komen en voor blijvende verandering zorgen zonder aan symptoombestrijding te doen. 

Lisa-de-Kruijf-Personal-Branding-Fotoshoot-©Yalou(21).jpg

Waarom Lisa?

Ik ben gewoon mezelf. Ik doe mij niet groter voor dan ik ben en weet het niet beter dan jij. Ik weet niet wat jij nodig hebt, iedereen is anders en dat maakt het juist zo leuk. 

Wel kan ik je veilige bedding bieden om zelf te ontdekken wat het is dat jij nodig hebt. Om jouw weggedrukte gevoelens aan te kijken en om te groeien, zodat je daarna weer alleen verder kan.

De kleine Lisa

Ooit, net als iedereen, was ik ook klein. Naar school gaan was voor mij geen pretje. Ik voelde mij onzeker, wist niet goed hoe ik mij moest gedragen en was liever thuis. Regelmatig ging ik huilend naar school. Ik wilde niet. Ik was bang om buitengesloten te worden en voelde mij anders dan de anderen. 

Gelukkig waren er de paarden. Daar voelde ik mij altijd thuis! Ik merkte dat ik goed met ze om kon gaan. Dat heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven. 

Inmiddels ben ik groot. Wat ik vroeger heb meegemaakt, is nu juist mijn kracht. Ze is er nog steeds, dat kleine onzekere meisje en ze hoort er ook helemaal bij.

Rotation of 2004-03-31 001(1).jpg
Lisa-Studiodag-Haarlem-©Yalou(22).jpg

Mijn ervaring

Ik heb veel verschillende opleidingen en cursussen gedaan op het gebied van mens en paard. Maar, ik geloof ook dat zelfontwikkeling het allerbelangrijkste is. Je kan nog zo veel opleidingen doen, maar als je zelf niet de diepte in durft te duiken, kan je hier anderen ook niet bij begeleiden.

 

Mijn eigen innerlijke proces vind ik dus heel belangrijk en ik besteed hier veel aandacht aan. Gelukkig vind ik het ook heel leuk om mijzelf steeds beter te leren kennen en mijn leven is er ook een veel fijner en makkelijker van geworden. 

bottom of page