top of page

Prenataal verdiepingsretraite

De reis die jij de eerste maanden van je leven hebt doorgemaakt, is niet zomaar iets. Het is een heftige periode waarbij je al enorm veel voelt en ervaart.

Het is dan ook niet gek dat de meeste van onze overlevingsmechanismen/patronen hier al vandaan komen.

 

In deze dagen gaan we terug naar de tijd tussen jouw conceptie en de geboorte. We ontdekken wat er was en geven je lichaam de ruimte om dit uit te werken.

Lisa-Studiodag-Haarlem-©Yalou(1).jpg

Diepgaande dagen voor iedereen die er klaar voor is te verbinden met zichzelf.

De impact van pre- en perinataal trauma

Van de tijd voordat we ter wereld kwamen, herinneren we ons niets meer. Maar ons lichaam weet alles nog. Veel problemen waar we nu tegenaan lopen, hebben een bron in het (verre) verleden. Je zou er in eerste instantie misschien niet aan denken, maar geboren worden op zich is meestal al een traumatische ervaring. 

We hebben tijdens de zwangerschap (prenataal) en geboorte (perinataal) moeilijke, pijnlijke en beknellende situaties meegemaakt die ons lichaam nu koste wat het kost wil vermijden. Dat uit zich bijvoorbeeld in verdoven met verslavingen, negatieve patronen, onderdrukte emotie, controle willen houden, relaties niet in stand kunnen houden, je altijd alleen voelen, beperkende overtuigingen, etc.

Door het lichaam te triggeren komt het zenuwstelsel in een herbeleving. Het lichaam gaat laten zien wat er ooit was. Vervolgens laten we het zenuwstelsel ervaren dat het veilig is om in de overgave te gaan waardoor je problemen zullen verzachten. 

Het herkennen en erkennen van dit trauma kan er voor zorgen dat je bepaald gedrag of emoties van jezelf beter begrijpt én je kan ze zien als beschermingsmechanismen die ooit heel hard nodig waren, maar nu niet meer. 

Dit is iets voor jou als je..

..klaar bent om uit je hoofd en in je lichaam te stappen. Als je je wilt verbinden met jezelf op een diep niveau en het aandurft om écht te gaan voelen. Het onderwerp intresseert je, je kan je open stellen, ook als je hoofd er (nog) niets van begrijpt. 

Je 'hulpvraag' is niet belangrijk. Dat je je wilt ontwikkelen wel. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat je je herkent in de volgende situaties: 

Image by Hu Chen

Je voelt je boos, verdrietig, angstig, alleen, onzeker, etc. zonder dat daar een directe aanleiding voor is.

Je hebt veel spanning in je lichaam, voelt je moe en ervaart veel stress in je leven. 

Je hebt last van bepaalde belemmerende patronen of verslavingen in je leven.

Je ervaart paniek die niet in verhouding staat met wat er nu is.

Je hebt juist heel erg veel moeite met voelen.

Image by Annie Spratt

"Woorden zijn niet nodig.
Je lichaam weet de weg."

Dit weekend in het kort

Direct de diepte in. Weinig woorden, veel voelen en je lichaam laten spreken en vertellen wat er ooit was. Diepgaande inzichten verder dan je hoofd en een liefdevolle verbinding met jezelf. 

Een klein groepje van maximaal 6 mensen & 2 ervaren begeleiders die je veiligheid bieden, ondersteunen en liefdevol uitdagen. 

Jouw begeleiders

Lisa-de-Kruijf-Personal-Branding-Fotoshoot-©Yalou(27).jpg
Lisa

Lisanne over Lisa: "Lisa is een heel rustige en invoelende vrouw. Ze ziet jou helemaal zonder oordeel en is instaat jou precies te geven wat je nodig hebt om een laagje dieper te komen. Ze houdt je een spiegel voor en is vervolgens een liefdevolle bedding bij wie je helemaal mag zijn. Ze heeft al veel mensen geholpen als psychosociaal therapeut met o.a. familieopstellingen en lichaamswerk. Ik werk heel graag met Lisa samen. We zijn erg goed op elkaar ingespeeld en vormen een fijn duo."

Meer over Lisa lees je hier

Schermafbeelding 2024-02-26 205629.png
Lisanne

Lisa over Lisanne: "Lisanne is een warme, krachtige en liefdevolle vrouw die er altijd voor zorgt dat je je direct op je gemak voelt bij haar. Naast psychosociaal therapeut is ze ook Doula en heeft ze enorm veel kennis als het gaat om geboortes, baby's en alles wat daarbij komt kijken. Wat Lisanne zo bijzonder maakt, is haar positieve instelling en haar vermogen om altijd het beste in iedereen te zien. Het is een feestje om met Lisanne samen te werken!"

Meer weten over Lisanne? Bekijk dan vooral haar website: www.doulacentrumdeventer.nl 

Praktische informatie

Je bent welkom in het hotel op donderdag vanaf 15:00. We starten bij de Jachthut om 18:00 met kennismaken en daarna eten we gezamenlijk. We eindigen op zaterdag na de lunch. Dat zal ongeveer om 14:00 zijn.

Jouw investering voor dit retraite is €595,-

Inclusief; Een bijzondere ervaring die je nooit meer zal vergeten, 2 overnachtingen in een hotel (gedeelde 2-persoons kamer), alle maaltijden, tussendoortjes, persoonlijke begeleiding, inzicht in je overlevingsstrategieën, een grote slag in je helingsproces & een blij zenuwstelsel. :)

Lisa-Studiodag-Haarlem-©Yalou(22).jpg

Geplande retraites

16-17-18 mei

2024

28-29-30 aug.

2024

12-13-14 december

2024

##

Nuttige informatie

We houden het aantal deelnemers graag beperkt zodat er voldoende ruimte is voor ieder zijn proces. Er is per retraite plek voor maximaal 6 personen

 

De retraite is in Beekbergen. Overdag zijn we in de Jachthut. Slapen en ontbijten is in het naastgelegen hotel Spelderholt. Dit is een kleine wandeling van 10 minuten.

Lisa-de-Kruijf-Personal-Branding-Fotoshoot-©Yalou(32).jpg

"Als je dicht bij jezelf blijft, 
kun je ver komen."

Eerst even kennismaken?

Lisa-Studiodag-Haarlem-©Yalou(7).jpg

Misschien heb je nog vragen voordat je je aanmeld of wil je weten of dit passend is voor jou?

Of vind je het spannend? 

Ik kan mij goed voorstellen dat het best spannend is. Je stelt je immers kwetsbaar op in een groep vreemden. Mijn ervaring leert dat je snel vertrouwd met elkaar raakt, juist omdat we zo de diepte in gaan. 

Je bent heel welkom om eerst even kennis te maken. We kunnen even telefonisch contact hebben of we plannen een 1-op-1 sessie

Veel gestelde vragen

  • Zaterdagochtend ponyclub VOL
    De zaterdag ponyclub is om de week (de even weken) op zaterdag ochtend van 9:30 tot 12:30 voor tieners van +/- 10 t/m 14 jaar. ​ 2023 14 en 28 januari 11 en 25 februari 11 en 25 maart 8 en 22 april 6 en 20 mei 3 en 17 juni In de zomervakantie is er geen ponyclub. Onder voorbehoud: 26 augustus 9 en 23 september 7 en 21 oktober 4 en 18 november 2 en 16 december De zaterdag ponyclub is momenteel VOL. Wil je op de wachtlijst? Stuur mij dan een berichtje.
  • De kosten
    Ik werk met stippenkaarten van 5 keer. Mijn voorkeur heeft het als je er op regelmatige basis bij bent. Zo krijgen we een hecht groepje, maar een losse keer is ook mogelijk (mits er plek is). ​ Strippenkaart is 135 euro voor 5 keer. De strippenkaart is 6 maanden geldig. Soms, in de vakanties, zijn er ook hele dagen in plaats van ochtenden. De kosten hiervan zijn 2 strippen.
bottom of page