top of page

Prenataal verdiepingsretraite

De reis die jij de eerste maanden van je leven hebt doorgemaakt, is niet zomaar iets. Als foetus en als baby ben je ontzettend kwetsbaar en overgeleverd aan jouw ouders (met name je moeder).

 

Zonder je moeder, overleef je het niet. 

Het is dan ook niet gek dat de meeste van onze overlevingsmechanismen/patronen hier al vandaan komen. In deze dagen gaan we terug naar de tijd tussen jouw verwekking en de geboorte. 

Lisa-Studiodag-Haarlem-©Yalou(1).jpg
Lisa-Studiodag-Haarlem-©Yalou(22).jpg
De impact van geboortetrauma

Van de tijd voordat we ter wereld kwamen, herinneren we ons niets meer. Maar ons lichaam weet alles nog. Veel problemen waar we nu tegenaan lopen, hebben een bron in het (verre) verleden. Je zou er in eerste instantie misschien niet aan denken, maar geboren worden op zich is meestal al een traumatische ervaring. 

We hebben tijdens de zwangerschap en geboorte moeilijke, pijnlijke en beknellende situaties meegemaakt die ons lichaam nu koste wat het kost wil vermijden. Dat uit zich bijvoorbeeld in verdoven met verslavingen, negatieve patronen, onderdrukte emotie, controle willen houden, relaties niet in stand kunnen houden, je altijd alleen voelen, beperkende overtuigingen, etc.

Door het lichaam te triggeren komt het zenuwstelsel in een herbeleving. Het lichaam gaat laten zien wat er ooit was. Vervolgens laten we het zenuwstelsel ervaren dat het veilig is om in de overgave te gaan waardoor je problemen zullen verzachten.

Je voelt je boos, verdrietig, angstig, alleen, onzeker, etc. zonder dat daar een directe aanleiding voor is.

Je hebt veel spanning in je lichaam, voelt je moe en ervaart veel stress in je leven. 

Je hebt last van bepaalde negatieve patronen of verslavingen in je leven.

Je ervaart
paniek die niet in verhouding staat met wat er nu is.

Je hebt juist heel erg veel moeite met voelen.

Baby tenen

De retraite
in het kort...

Direct de diepte in.

Weinig woorden, we laten ons lichaam vooral spreken en vertellen wat er ooit was.

Inzicht in wat er was en hier liefdevol naar kijken.

Een kleine groep (max. 6 personen) die zich kwetsbaar durven opstellen.

2 rustige, ervaren begeleiders die je ondersteunen en uitdagen

Jouw begeleiders
Lisa-de-Kruijf-Personal-Branding-Fotoshoot-©Yalou(27).jpg
Lisa

Lisanne over Lisa: "Lisa is een heel rustige en invoelende vrouw. Ze ziet jou helemaal zonder oordeel en is instaat jou precies te geven wat je nodig hebt om een laagje dieper te komen. Ze houdt je een spiegel voor en is vervolgens een liefdevolle bedding bij wie je helemaal mag zijn. Ze heeft al veel mensen geholpen als psychosociaal therapeut met o.a. familieopstellingen en lichaamswerk. Ik werk heel graag met Lisa samen. We zijn erg goed op elkaar ingespeeld en vormen een fijn duo."

Meer over Lisa lees je hier

Schermafbeelding 2024-02-26 205629.png
Lisanne

Lisa over Lisanne: "Lisanne is een warme, krachtige en liefdevolle vrouw die er altijd voor zorgt dat je je direct op je gemak voelt bij haar. Naast psychosociaal therapeut is ze ook Doula en heeft ze enorm veel kennis als het gaat om geboortes, baby's en alles wat daarbij komt kijken. Wat Lisanne zo bijzonder maakt, is haar positieve instelling en haar vermogen om altijd het beste in iedereen te zien. Het is een feestje om met Lisanne samen te werken!"

Meer weten over Lisanne? Bekijk dan vooral haar website: www.doulacentrumdeventer.nl 

PRACTISCHE INFORMATIE

Je bent welkom in het hotel op donderdag vanaf 15:00. We starten bij de Jachthut om 18:00 met kennismaken en daarna eten we gezamenlijk. We eindigen op zaterdag na de lunch. Dat zal ongeveer om 14:00 zijn.

Jouw investering voor dit retraite is €595,-

Inclusief; Een bijzondere ervaring die je nooit meer zal vergeten, 2 overnachtingen in een hotel (gedeelde 2-persoons kamer), alle maaltijden, tussendoortjes, persoonlijke begeleiding, inzicht in je overlevingsstrategieën, een grote slag in je helingsproces & een blij zenuwstelsel. :)

16-18 mei

2024

28-31 aug.

2024

12-14 december

2024

We houden het aantal deelnemers graag beperkt zodat er voldoende ruimte is voor ieder zijn proces. Er is per retraite plek voor maximaal 6 personen

 

De retraite is in Beekbergen. Overdag zijn we in de Jachthut. Slapen en ontbijten is in het naastgelegen hotel Spelderholt. Dit is een kleine wandeling van 10 minuten.

Lisa-de-Kruijf-Personal-Branding-Fotoshoot-©Yalou(32).jpg

''Als je dicht bij jezelf blijft, 
kun je ver komen.''

Eerst even kennismaken?

Lisa-Studiodag-Haarlem-©Yalou(7).jpg

Misschien heb je nog vragen voordat je je aanmeld of wil je weten of dit passend is voor jou?

Of vind je het spannend? 

Ik kan mij goed voorstellen dat het best spannend is. Je stelt je immers kwetsbaar op in een groep vreemden. Mijn ervaring leert dat je snel vertrouwd met elkaar raakt, juist omdat we zo de diepte in gaan. 

Je bent heel welkom om eerst even kennis te maken. We kunnen even telefonisch contact hebben of we plannen een 1-op-1 sessie

Veel gestelde vragen

  • Zaterdagochtend ponyclub VOL
    De zaterdag ponyclub is om de week (de even weken) op zaterdag ochtend van 9:30 tot 12:30 voor tieners van +/- 10 t/m 14 jaar. ​ 2023 14 en 28 januari 11 en 25 februari 11 en 25 maart 8 en 22 april 6 en 20 mei 3 en 17 juni In de zomervakantie is er geen ponyclub. Onder voorbehoud: 26 augustus 9 en 23 september 7 en 21 oktober 4 en 18 november 2 en 16 december De zaterdag ponyclub is momenteel VOL. Wil je op de wachtlijst? Stuur mij dan een berichtje.
  • De kosten
    Ik werk met stippenkaarten van 5 keer. Mijn voorkeur heeft het als je er op regelmatige basis bij bent. Zo krijgen we een hecht groepje, maar een losse keer is ook mogelijk (mits er plek is). ​ Strippenkaart is 135 euro voor 5 keer. De strippenkaart is 6 maanden geldig. Soms, in de vakanties, zijn er ook hele dagen in plaats van ochtenden. De kosten hiervan zijn 2 strippen.
bottom of page