Over Lisa


Wat leuk dat je meer over mij wilt weten! Mijn naam is Lisa de Kruijf, geboren in 1993, dat maakt mij nu 26 jaar. Al van kleins af aan heb ik een grote passie voor dieren. Ik hou van buiten zijn in de natuur. Ik ben eerlijk, rustig, creatief en intuïtief. Ik begeleid kinderen, jongeren en volwassenen met én zonder paarden, om verder te komen en meer plezier in hun leven te ervaren. Ik geniet enorm van het leven en gun dit iedereen!

 

Hoe het begon

Ik ben nooit met plezier naar school gegaan. Ik wist niet hoe ik me moest gedragen, was onzeker en voelde me vaak verdrietig. Bij de paarden had ik dit niet. Paarden gaven (en geven) mij altijd een fijn gevoel. Ik had iets om naar uit te kijken en bij hun kon ik mezelf zijn! Ik ben begonnen met paardrijden op een traditionele manege toen ik 9 jaar was. In de jaren erna heb ik veel ervaring op gedaan met verzorgpony's en op verschillende maneges.

 

In 2009 kwam Krack op mijn pad. Krack heeft mij ontzettend veel geleerd (en dit doet hij nog steeds). Samen hebben we de nodige hoogte- en dieptepunten meegemaakt en door hem ben ik heel anders tegen omgaan met paarden en het houden van paarden aan gaan kijken.

 

Nu weet ik wat ik leuk vind, waar ik goed in ben en wat ik kan. Sinds 2013 geef ik paardrijles aan kinderen en volwassenen en inmiddels ben ik ook kindercoach. Ik voel me zekerder en dat maakt me gelukkig. Ik wens dat iedereen toe! Ik begeleid met heel veel plezier kinderen, jongeren en volwassenen die meer willen leren over paarden én over zichzelf. Door de jaren heen heb ik verschillende cursussen en opleidingen gedaan op het gebied van mens en paard. Hier vind je mijn CV.

De paarden en pony's

Zonder mijn lieve paarden en pony's zou ik niet zijn wie ik nu ben en zou ik niet kunnen doen wat ik nu doe. Dus ze verdienen ook allemaal een plekje op mijn website. Ze laten me regelmatig nadenken over wat ik doe, ik leer iedere dag van ze. Ze zijn mijn trouwe collega's die me helpen met het begeleiden van de kinderen, jongeren en volwassenen die hier komen. Ze mogen allemaal zichzelf zijn en dit maakt dat ze allemaal unieke maar sterkte eigen karakters hebben. Van ieder paard is iets te leren.

Krack

Krack is een KWPN'er, geboren in 2004 en sinds 2009 bij mij. Hij is mijn eerste eigen paard. Krack is gevoelig, lief, zachtaardig, houdt van knuffelen en samen zijn. Krack is heel goed in grondwerk en voor gevorderde, handige ruiters als je erop zit.

Cha Cha

Cha Cha een KWPN'er is geboren in 2007 en woont bij ons sinds februari 2014. Cha Cha is duidelijk, soms wat onzeker, rustig, lief en betrouwbaar. Ze vindt nieuwe dingen soms wat spannend maar als ze je vertrouwt is dit geen probleem. Ze leert je graag goed rijden!


Ally

Deze knappe dame Ally (geb. 2010) is in 2019 bij ons gekomen. Ally is een Tinker, ze is een ontzettend lief, houdt van knuffels en kriebels, ze is heel rustig en niet snel onder de indruk. Ally heeft nog wat moeite het vinden van haar balans in de bak.

Lily

Lily is een Connemara merrie (geb. 2008) en is in 2019 bij ons gekomen. Ze is zacht, lief, duidelijk in grenzen aangeven, houdt van hard rennen en snoepjes. Als je bang bent vindt ze dat soms nog een beetje lastig.

Eira

Eira (we noemen der ook wel Eitje) is een dame op leeftijd (geb. 1994) en is ook bij ons gekomen in 2019. Eira is een hele lieve, dappere en rustige pony die houdt van aandacht en knuffels. Ze heeft al heel wat kinderen de beginselen van paardrijden geleerd. 


De locatie

Wij wonen aan de rand van Beekbergen, een klein dorpje aan de Veluwe. De paarden kunnen zelf dag en nacht kiezen of ze binnen of buiten willen staan. We proberen zoveel mogelijk te motiveren dat ze lopen. Net als in de natuur. Daarom hebben we op verschillende plekken hooi staan waar ze altijd van kunnen eten. Ze moeten hier soms wel een stukje voor lopen.

Voor de mensen hebben we een sfeervolle ruimte, wij noemen dit de Jachthut. Op deze plek kwamen vroeger de jagers samen nadat ze op jacht waren geweest. We hebben een buitenbak van 20x40. Op het erf staan mooie grote beuken en linde bomen die al zeker 100 jaar oud zijn. Naast paarden hebben we nog een heel aantal leuke, lieve andere dieren die bij ons wonen.

Hieronder zien jullie een impressie van onze fijne plek!