DSC06058_edited.jpg

PONYCLUB

VOOR

KINDEREN

Jezelf ZIJN met de paarden

Samen met de paarden ontspannen, samenwerken, zijn, ontdekken en leren. Je helpt met de verzorging van de paarden, we doen grondwerkoefeningen, gaan wandelen, poetsen, knuffelen en zullen er af en toe ook op zitten of rijden. 

Een fijne plek waar je helemaal jezelf mag en kan zijn. Waar niks moet en veel mag. Waar je tussen de dieren kan ontspannen, meer leert over paarden en alles wat er bij komt kijken. Speciaal voor kinderen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken, niet zo lekker in hun vel zitten of door een moeilijke periode gaan.

Maar óók voor kinderen die gek zijn van paarden maar meer willen dan gewoon een uur rijden op een paard. Het is geen paardrijles zoals je op de manege ziet. Je leert van alles over paarden en werkt samen met ze.

Tijdens de paarden(les) ochtend/middag werk ik niet met hulpvragen en doelen. Het gaat puur om het hier zijn, met de paarden en met wat er dan speelt. 

DSC05955.JPG

Verzorging

Je helpt met de dagelijkse verzorging van de paarden zoals uitmesten, hooinetten vullen, vegen, voeren en andere klusjes. Je leert alles wat er hoort bij het houden van paarden.

Paarden & pony's

We gaan samen werken en spelen met de paarden. We doen vooral grondwerk oefeningen zoals clickertraining, loswerken, longeren, wandelen, etc. Soms zitten we er ook op, maar rijden is niet het hoofddoel. 

Zijn

We ZIJN met elkaar tussen de paarden, geen haast, geen druk. Gewoon ontspannen. Niks moet, het gaat vooral om je hoofd leeg maken, leuke dingen doen en genieten. We doen ook ontspanningsoefeningen, mindfulness en anderen werkvormen en spelletjes die passend zijn voor de dag. 

Informatie

We zijn 3 uur lang bezig om en met de paarden. We helpen elkaar en werken samen. Bij slecht weer zijn we binnen of trekken we onze regenjas aan.

 

De ochtend gaat door bij minimaal 2 kinderen en er is plek voor maximaal 6 kinderen. Ervaring met paarden is niet nodig. Alle niveaus zitten door elkaar en helpen elkaar.

DSC09929.JPG