top of page
DSC06058_edited.jpg

PONYCLUB

DE PONYCLUB
OP ZATERDAG

Een fijne plek waar je helemaal jezelf mag en kan zijn. Waar niks moet en veel mag. Waar je kan ontspannen, meer leert over paarden & alles wat er bij komt kijken. Speciaal voor kinderen die meer willen dan alleen een uurtje rijden op een manege. We doen grondwerk, gaan het bos in en spelen spelletjes met de paarden.

DE PONYCLUB

Samenwerken met de paarden, ontdekken wat ze leuk vinden & meer over ze leren. Je helpt mee met de verzorging van de paarden, we doen grondwerkoefeningen, gaan wandelen in het bos, poetsen, knuffelen, vlechten en af en toe zullen we er ook opzitten of rijden.

De ponyclub is om de week op woensdag middag en zaterdag ochtend en duurt 3 uur. Zo is er voldoende tijd om verschillende dingen te doen en hebben we geen haast. 

Tijdens de ponyclub werk ik niet met een hulpvraag of doel. De kinderen mogen gewoon zijn wie ze zijn en hoeven geen prestatie te leveren. Wel probeer ik te kijken dat de meiden in een groepje goed bij elkaar passen zodat er een fijne, ontspannen sfeer is. 

Ervaring met paarden is niet nodig. Alle niveaus zitten door elkaar en helpen elkaar.

De ponyclub gaat door met 2 kinderen en er zitten maximaal 6 kinderen in een groep. Bij slecht weer gaat de ponyclub ook door. We zullen dan oefeningen binnen doen of trekken onze regenjas aan. 

DSC06818.JPG
Lisa.en.de.paarden-15.jpg

Verzorging

Je helpt met de dagelijkse verzorging van de paarden zoals uitmesten, hooinetten vullen, vegen, voeren en andere klusjes. Je leert alles wat er hoort bij het houden van paarden.

Paarden & pony's

We gaan samen werken en spelen met de paarden. We doen vooral grondwerk oefeningen zoals clickertraining, loswerken, longeren, wandelen, etc. Soms zitten we er ook op, maar rijden is niet het hoofddoel. 

Zijn

We ZIJN met elkaar tussen de paarden, geen haast, geen druk. Gewoon ontspannen. Niks moet, het gaat vooral om je hoofd leeg maken, leuke dingen doen en genieten. We doen ook ontspanningsoefeningen, mindfulness en anderen werkvormen en spelletjes die passend zijn voor de dag. 

MEER INFORMATIE
  • Zaterdagochtend ponyclub VOL
    De zaterdag ponyclub is om de week (de even weken) op zaterdag ochtend van 9:30 tot 12:30 voor tieners van +/- 10 t/m 14 jaar. ​ 2023 14 en 28 januari 11 en 25 februari 11 en 25 maart 8 en 22 april 6 en 20 mei 3 en 17 juni In de zomervakantie is er geen ponyclub. Onder voorbehoud: 26 augustus 9 en 23 september 7 en 21 oktober 4 en 18 november 2 en 16 december De zaterdag ponyclub is momenteel VOL. Wil je op de wachtlijst? Stuur mij dan een berichtje.
  • De kosten
    Ik werk met stippenkaarten van 5 keer. Mijn voorkeur heeft het als je er op regelmatige basis bij bent. Zo krijgen we een hecht groepje, maar een losse keer is ook mogelijk (mits er plek is). ​ Strippenkaart is 135 euro voor 5 keer. De strippenkaart is 6 maanden geldig. Soms, in de vakanties, zijn er ook hele dagen in plaats van ochtenden. De kosten hiervan zijn 2 strippen.

Heb je nog vragen? Neem contact op.

bottom of page