DSC06058_edited.jpg

Begeleiding/les met paarden voor meisjes & meiden in een klein groepje.

Jezelf ZIJN met de paarden

Samen met de paarden ontspannen, samenwerken, zijn, ontdekken en leren. Je helpt met de verzorging van de paarden, we doen grondwerkoefeningen, gaan wandelen, poetsen, knuffelen en zullen er af en toe ook op zitten of rijden. 

Een fijne plek waar je helemaal jezelf mag en kan zijn. Waar niks moet en veel mag. Waar je tussen de dieren kan ontspannen, meer leert over paarden en alles wat er bij komt kijken. Speciaal voor meiden die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken, niet zo lekker in hun vel zitten of door een moeilijke periode gaan.

Maar óók voor meiden die gek zijn van paarden maar meer willen dan gewoon een uur rijden op een paard. Het is geen paardrijles zoals je op de manege ziet. Je leert van alles over paarden en werkt samen met ze.

Tijdens de paarden(les) ochtend/middag werk ik niet met hulpvragen en doelen. Het gaat puur om het hier zijn, met de paarden en met wat er dan speelt. 

DSC05955.JPG

Verzorging

Je helpt met de dagelijkse verzorging van de paarden zoals uitmesten, hooinetten vullen, vegen, voeren en andere klusjes. Je leert alles wat er hoort bij het houden van paarden.

Paarden & pony's

We gaan samen werken en spelen met de paarden. We doen vooral grondwerk oefeningen zoals clickertraining, loswerken, longeren, wandelen, etc. Soms zitten we er ook op, maar rijden is niet het hoofddoel. 

Zijn

We ZIJN met elkaar tussen de paarden, geen haast, geen druk. Gewoon ontspannen. Niks moet, het gaat vooral om je hoofd leeg maken, leuke dingen doen en genieten. We doen ook ontspanningsoefeningen, mindfulness en anderen werkvormen en spelletjes die passend zijn voor de dag. 

Informatie

Vanaf oktober 2022 is er ongeveer om de week op zaterdag ochtend van 9:30 tot 12:30 groepje voor meiden van +/- 10 t/m 14 jaar. 

Vanaf januari 2023 start er ongeveer om de week op woensdag middag een groepje voor meisjes van +/- 8 t/m 12 jaar.

De meiden zijn 3 uur lang bezig om en met de paarden. Ze helpen elkaar en werken samen. Bij slecht weer zijn we binnen of trekken we onze regenjas aan.

 

De ochtend gaat door bij minimaal 2 meiden en er is plek voor maximaal 6 meiden. Ervaring met paarden is niet nodig. Alle niveaus zitten door elkaar en helpen elkaar.

Ik werk met stippenkaarten van 5 keer. Mijn voorkeur heeft het als je op regelmatige basis erbij bent, zo krijgen we een hecht groepje, maar een losse keer is ook mogelijk. Soms, in de vakanties, zijn er ook hele dagen in plaats van ochtenden. 

Strippenkaart is 135 euro voor 5 keer.

De strippenkaart is 6 maanden geldig. Wil je geen strippenkaart? Dan zijn de kosten 30 euro per keer.

DSC09929.JPG
DSC06818.JPG

Zaterdag groep

NAJAAR 2022

8 en 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december.

WINTER 2023

14 en 28 januari, 11 en 25 februari, 11 en 25 maart.

VOORJAAR 2023

8 en 22 april, 6 en 20 mei, 3 en 17 juni.

*Alle datums zijn onder voorbehoud

en kunnen nog veranderen.