Les op locatie


Les met je eigen (verzorg)paard bij jouw op locatie. Ik geef les aan kinderen en volwassenen. In de lessen gebruik ik verschillende methodes zoals onder andere Centered Riding, Rechtrichten, Natural Horsemanship én mijn eigen ervaring. Je hebt de keuze uit rijles en grondwerk les of een combinatie hiervan. Bij voorkeur geef ik privé les en een les duurt ongeveer een uur. 

Rijles

Tijdens een rijles werken we aan paard én ruiter.

 

Voor de ruiter is het belangrijk om in balans te kunnen zitten en rijden zodat je het paard niet hindert. De ruiter dient als voorbeeld voor het paard. Met de juiste houding wordt paardrijden een stuk makkelijker! Het kost minder kracht en je zit steviger. Centered Riding helpt hierbij. 

 

Voor het paard is het belangrijk om soepel te zijn en op 4 benen in balans te lopen. Het is belangrijk dat het paard zijn lichaam goed gebruikt. Zo wordt het voor het paard makkelijker om ons te dragen én is er minder kans op blessures. Dit is belangrijk voor wedstrijd paarden en recreatie paarden. Zo houd je je paard gezond en kan je langer plezier met hem hebben! We zijn tijdens de lessen veel bezig met het recht richten en in balans brengen van je paard. Dit allemaal op een rustige, zachte en toch duidelijke manier zodat het leuk blijft voor paarden én ruiter. 

 

Voor kinderen besteed ik spelenderwijs veel tijd aan een goede basis. Kinderen nemen dit hun hele leven mee en wat je leert in het begin zorgt ervoor hoe je je ontwikkelt als ruiter. Je leert veel meer dan alleen rijden. Denk hierbij aan grenzen aangeven, houding en energie, samenwerken, etc.

 

Ik geef ook zitlessen aan de longeerlijn. Heel fijn voor beginnende ruiters om vertrouwt te raken met het paard maar ook heel nuttig voor ervaren ruiters die zich even helemaal op hun houding willen concentreren. Leuk om af en toe te doen en op deze manier je balans nog meer te verbeteren.  

 

Ieder mens en paard is anders. We bekijken per les wat er die dag nodig is en waar mens en paard behoefte aan hebben. 

Grondwerk

Grondwerk is leuk als afwisseling maar tegelijkertijd onmisbaar voor iedereen met een eigen paard of pony. Tijdens een grondwerk les werken we aan de communicatie en de verhouding tussen jou en je paard. Mijn doel is dat het paard graag met je gaat samen werken en dat er geen angst of agressie aanwezig is. Het moet voor zowel jou als je paard fijn zijn om bij elkaar te zijn! Je paard moet kunnen vertrouwen op jou en andersom.

 

Om goed te communiceren met je paard is houding, intentie en energie belangrijk (net als met rijden). Tijdens de lessen leer je bewust worden van wat je uitstraalt en hoe je hiermee om kan gaan. Je leert je paard reageren en niet reageren. Je je paard leert reageren op de hulpen zoals wegsturen, stoppen, draaien en je leert je paard omgaan met ''enge'' situaties zodat hij hier niet mee op reageert en dit als normaal en ongevaarlijk gaat beschouwen. Zo wordt het rijden en samenwerken makkelijker!

 

Tevens is het erg nuttig om je paard onbelast te trainen. Zo bereid je hem voor op het werk onder het zadel of houd je hem fit en soepel. Met grondwerk kan je denken aan bijvoorbeeld longeren met enkele of dubbele lijn, vrij-/loswerken en werken aan de hand. Maar ook aan gedragsproblemen zoals niet stilstaan tijdens het poetsen, meetrekken tijden het lopen of bijten.

 

Grondwerk lessen zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. In principe zijn grondwerk lessen altijd privé. 

Balans les

Naast gewone rijles kunnen we ook onze houding verbeteren vanaf de grond! In de winter ligt mijn auto meestal vol met fitnessballen, balansborden, een trampoline, etc. Met deze hulpmiddelen verbeter je je balans en werk je aan je lichaamsbewustzijn. Een voordeel hiervan is dat je je even helemaal op jezelf kan concentreren en niet met je paard bezig hoeft te zijn. Bij regen of een bevroren bak hoeft de les dus niet perse afgezegd te worden. 

 

Bekijk hier de tarieven voor de lessen.

 

Geen eigen paard? Klik hier!Over ons

Lisa de Kruijf
Engelanderholt 5
7361 CZ Beekbergen
Email: info@lisadekruijf.nl
Rekening nr: NL89 RABO 0307 5005 78 t.n.v. L.M. de Kruijf

Volg ons op Facebook