DSC06805.JPG

Les op Locatie

Les met je eigen (verzorg)paard bij jouw op locatie. Ik geef les aan kinderen en volwassenen. In de lessen gebruik ik verschillende methodes zoals onder andere Centered Riding, Rechtrichten, Natural Horsemanship én mijn eigen ervaring. Je hebt de keuze uit rijles en grondwerk les of een combinatie hiervan. Ik geef privélessen van +/- 60 minuten.

Ik geef les in de ruime omgeving van Beekbergen (Apeldoorn) en de Utrechtse Heuvelrug (O.a. Leersum, Scherpenzeel, Lunteren, Ede, etc.).

 

Twijfel je of ik naar jou toe kom? Stuur me gerust een berichtje.

Rijden & Grondwerk

Tijdens de lessen kijken we wat er vandaag nodig is bij paard en mens. Waar loop je tegen aan en waar wil je aan werken? Wat laat het paard vandaag zien? Dat zijn vragen die we onszelf stellen en vanuit daar gaan we aan de slag. 

Voor de mens is het belangrijk om in balans te zijn. Zowel fysiek als mentaal. De ruiter dient als voorbeeld voor het paard. Met de juiste houding kost paardrijden minder kracht en zit je steviger. Je paard heeft minder last van je en kan vrij onder je bewegen. Centered Riding helpt hierbij. 

Voor het paard is het belangrijk dat hij zijn lichaam goed en effectief gebruikt. Zo verkleinen we de kans op blessures. Een paard heeft van nature een voorkeurshouding die voor hemzelf effectief is maar wanneer wij op ze gaan rijden een stuk minder. Het is belangrijk dat het paard zijn gewicht verdeelt over alle 4 zijn benen en zijn rug juist gebruikt zodat hij ons goed kan dragen. Hier gaan we mee aan de slag door middel van Rechtrichten. Rechtrichten kan zowel onder het zadel als op de grond. 

Daarnaast is het belangrijk dat het paard ons vertrouwd zodat we niet in vervelende situaties terecht komen. Wanneer het paard op zijn gemak is zal communicatie makkelijker worden en is er respect voor elkaar. Om dit te bereiken zit er ook altijd een stukje (natural) Horsemanship in de lessen. Horsemanship staat voor de band tussen mens en paard. Dit komt altijd terug bij alles wat je doet. 

Een losse les kost 40 euro en een 10 lessenkaart is 350 euro.

DSC04958.jpg
  • Facebook
  • Gray LinkedIn Icon
  • Instagram

© 2020 by Lisa de Kruijf