Kinderen & Jongeren

''Wat vind je leuk? Waar word je blij van? Wat maakt jouw uniek?''

Coaching voor kinderen & jongeren

Als ouder wil je altijd het beste voor jouw zoon of dochter. Je wilt je kind gelukkig zien, blij en vol (zelf)vertrouwen. Soms loopt het even anders en merk je dat je kind niet goed in zijn vel zit. Je probeert van alles maar het lijkt niet te helpen. Dan kan het handig zijn als er een kindercoach met je meekijkt. Zonder oordeel ga ik, samen met je zoon of dochter, op zoek naar talenten, kwaliteiten en mogelijkheden. Wanneer kinderen hier bewust van worden, worden ze veerkrachtiger en zijn ze beter in staat om met uitdagingen om te gaan. 

 

Tijdens een coaching sessie ga ik zo veel mogelijk naar buiten. Ik maak gebruik van verschillende coachwerkvormen, spelletjes, de natuur, creativiteit en fantasie. Ik stimuleer de kinderen en jongeren om zelf oplossingen te vinden en nieuwe inzichten te krijgen. Ook werk ik samen met de dieren die hier wonen. Dieren hebben geen oordeel en vinden je oké zoals je bent. Hier wonen paarden, katten, een hond, kippen en konijnen.

 

Ieder kind is uniek, iedere situatie is anders en heeft andere behoeftes. We werken toe naar het doel wat we in het intake gesprek hebben besproken maar ik heb geen vast stappenplan. Ik bekijk per traject waar behoefte aan is en wat er nodig is. Helemaal op maat voor jouw zoon of dochter. 

Voor wie?

Kinderen en jongeren van 8 tot 21 jaar die;

  • Meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken.

  • Steviger in hun schoenen willen staan.

  • Zichzelf willen zijn en ontdekken.

  • Juiste studie keuzes willen maken.

  • Willen ontdekken wat ze leuk vinden.

  • En waar ze blij van worden.

  • Meer bewustwording kunnen gebruiken.

  • Gedachtes onder controle willen krijgen.
     

Uiteraard zijn dit maar een paar voorbeelden situaties waarbij ik, als kindercoach, hulp kan bieden.

Het traject

We beginnen met een intake gesprek met de ouder(s) of ouder(s) en kind samen. Hierin bespreken we uitgebreid de situatie, de hulpvraag, de verwachtingen en wensen. Daarna volgen er een aantal coaching sessies, deze duren ongeveer 75 minuten per keer. Meestal is tussen de 3 en 8 sessies voldoende om weer zelfstandig verder te kunnen. Tijdens de coaching sessies werk ik met het kind maar in veel gevallen is het als ouder ook handig/nodig om 1 of meerdere coaching sessie(s) te volgen. 

Wanneer blijkt dat ik als coach jouw zoon of dochter onvoldoende kan begeleiden, geef ik dit aan en bespreken we de mogelijkheden. 

 

Voor een intake gesprek en per vervolg afspraak betaal je 60 euro, je ontvangt de factuur achteraf.

Coaching

voor

ouders

Heb je nog vragen?