Krack


Krack (geb. 2004) heb ik gekregen in 2009 en is mijn eerste eigen paard. Krack was in training bij mijn instructrice destijds toen ik hem voor het eerst zag. Hij had rugproblemen en had daardoor erg moeite met het dragen van mensen. We hebben besloten om Krack te kopen van zijn toenmalige eigenaar. Bij hem liep Krack voor de marathon wagen. Hij liep altijd voorop in het vierspan omdat hij altijd zo ''hard'' ging.

 

Toen ik begon met rijden ging dit erg ongecontroleerd. Hij schrok erg veel en liep niet goed in balans. Na veel trainen (zowel op de grond als onder het zadel) en met de nodige ups en downs werd hij uiteindelijk een stuk rustiger. Hij kreeg vertrouwen in mij en zich zelf en schrikt nu haast niet meer. Hij is zichzelf beter gaan dragen en loopt veel stabieler.

Krack is een ontzettend eerlijk paard. Hij houdt van knuffelen maar kan je ook duidelijk laten zien wanneer hij het er niet mee eens is of wanneer hij iets spannend vindt. We gaan nu ook regelmatig naar het bos. Hier komen we nog wel eens dingen tegen die wat spannend zijn maar zolang krack kan vertrouwen op z'n ruiter is dit geen probleem.

 

Krack wordt niet gebruikt als les paard om op te rijden, hij wordt erg onzeker van andere ruiters op zijn rug. Hij mag wel regelmatig een grondwerk les doen, dit doet hij erg goed.

Cha Cha


Cha Cha (geb. 2007) hebben we februari 2014 gekocht. Vanaf het moment dat we Cha Cha voor het eerst zagen was het al een ontzettend lief en betrouwbaar paard. Cha Cha kwam van een luxe dressuur stal waar ze veel op stal stond, dus dat was in het begin wel even wennen voor haar. Bij mij staan de paarden 24/7 buiten. Ze hebben wel de beschikking over een inloop stal maar daar maken ze weinig gebruik van. Inmiddels vindt Cha Cha het heerlijk om buiten te staan en ze geeft zichzelf regelmatig een modderbad.

Cha Cha is een perfect leer paard voor zowel jong als oud. Met beginnende ruiters is ze erg voorzichtig en wanneer de ruiter niet duidelijk aangeeft wat die verwacht van Cha Cha zal ze de hele les achter mij aan lopen. Voor gevorderde ruiters is ze ook erg leuk, ze is handig maar geeft het duidelijk aan wanneer het te moeilijk wordt of wanneer ze het niet begrijpt.

Cha Cha is rustig en betrouwbaar, ze kan soms wel wat onzeker worden wanneer ze merkt dat de ruiter het ook spannend vindt. Cha Cha haar karakter is wel meer naar voren gekomen in de tijd dat ze bij ons staat. De ene dag kan ze heerlijke ''merrie kuren'' hebben terwijl ze de volgende dag weer kalm kan genieten van aandacht.


Over ons

Lisa de Kruijf
Engelanderholt 5
7361 CZ Beekbergen
Email: info@lisadekruijf.nl
Rekening nr: NL89 RABO 0307 5005 78 t.n.v. L.M. de Kruijf

Volg ons op Facebook