top of page
Lisa.en.de.paarden-35.jpg
DE KUDDE
SAMEN ZIJN IS BETER DAN ALLEEN
Diensten
NATUURLIJKE LEEFOMGEVING

Ik vind het belangrijk dat de paarden, paard kunnen zijn. Dat ze hun natuurlijke gedrag kunnen uiten en dat we naar ze luisteren. Ik geloof, dat paarden nooit iets doen om ons te pesten. Er is áltijd een reden waarom ze doen zoals ze doen. Dit zorgt voor fijne, lieve paarden die graag met je samenwerken als jij daar klaar voor bent. 

Krack

KRACHTIG & VRIENDELIJK

DSC02595A.jpg

Lisa's eerste eigen paard en een echte mensenvriend. Hij is krachtig en stoer maar hij heeft ook een hele zachte en onzekere kant. Krack voelt het als geen ander als je even steun nodig hebt en komt je graag een knuffel geven. 

In grondwerk is hij heel goed, hij doet altijd zijn best en helpt je als je het lastig vindt. 

 

Rijden vindt hij soms wat moeilijk, maar zolang je als ruiter rustig bent en zelfvertrouwen hebt, gaat hij voor je door het vuur

Krack is een KWPN-er, geboren op 11-06-2004, dat maakt hem nu 18 jaar.

Lisa en Krack 1_edited.jpg
IMG_2683-Kl.jpg
Lisa.en.de.paarden-34.jpg

Cha Cha

ZACHT & SPEELS

Cha Cha heeft oneindig geduld, ze is soms een beetje onzeker maar wilt graag met je samenwerken. Ze is lief, nieuwsgierig, rustig en betrouwbaar. 

Ze is de beste in voltige. Ze is sterk en heeft veel uithoudingsvermogen. Voor kinderen is ze altijd lief.

Cha Cha is soms een beetje een binnenvetter en laat niet altijd meteen zien wat ze vindt. Als je haar eenmaal kent, en zij kent jou, wilt ze graag met je samenwerken. 

Cha Cha is een beetje verliefd op Krack (wie niet?) en is graag bij hem. Ze is ook een KWPN-er en geboren op 09-06-2007, dat maakt haar nu 15 jaar.

Ally

RUSTIG & (EIGEN)WIJS

Lisa.en.de.paarden-3.jpg

Het aller belangrijkste voor Ally is; ETEN!

 

Ze heeft prachtige lange manen en een mega dikke staart. Ally kan je uren poetsen en vlechten, zolang ze niet te hard hoeft te werken vindt ze alles prima.

Ally is heel slim, ook al laat ze dat niet altijd zien. Ze weet precies wat er in je om gaat en daagt je uit om stevig in je schoenen te staan.

Ally vindt rijden in de bak wat lastig, ze is niet het meest atletische paard. Uren buitenrijden in het bos vindt ze wel erg leuk. Ze gaat niet hard, maar is wel betrouwbaar en stabiel zolang jij weet wat je wilt.

Ally is een Tinker. Ze is geboren op 01-06-2010, ze is nu dus 12 jaar oud.

IMG_2835-Kl.jpg
IMG_2983-Kl.jpg
DSC08880_edited.jpg

Lily

GEVOELIG & EERLIJK

Lily is een bijzonder paard. Soms vindt ze je aardig, soms niet. Soms wilt ze geaaid worden, soms niet. Ze lijkt heel wispelturig, maar eigenlijk is ze heel eerlijk.

 

Ze ziet en voelt alles. Ze weet wat er in je om gaat en reageert hier direct op.

Maar Lily is ook vooral heel onzeker. Ze vindt mensen (en paarden) soms spannend en weet niet altijd goed hoe ze moet reageren. 

Lily is in het verleden niet altijd goed begrepen en wilt nu vooral gehoord worden. Ze helpt je dichter bij je eigen gevoel komen en aankijken wat er speelt. 

Lily is een Connemara pony, ze is geboren op 04-06-2008. Ze is nu dus 14 jaar oud.

Eira

LIEF & SOCIAAL

IMG_2912-Kl.jpg

Eira (ook wel Eitje genoemd) is de oude dame van de kudde. Eira is al 29 jaar en doet het al iets rustiger aan. 

Eira is rustig, heeft mega geduld met kinderen en zal nooit iets verkeerd doen. Ze kan goed met iedereen opschieten, zowel paarden als mensen. 

Eira heeft heel veel kinderen leren rijden. Ze was een fanatieke dame met een eigen wil. Die eigen wil heeft ze nog steeds, alleen tegenwoordig gaat het er iets minder fanatiek aan toe. 

Eira is een Welsh pony, geboren in 1994 en helaas overleden op 6 februari 2023.

3ac4c3f3-ce0a-4433-954e-de182c51cc74_edited.jpg
Lisa.en.de.paarden-15.jpg
DSC00634_edited.jpg

Whinney

GRAPPIG & GEZELLIG

Whinney is de kleinste van de kudde, maar daar merk je helemaal niks van. Ze is duidelijk, laat niet met zich sollen en weet wat ze wilt (en wat niet).

Het liefst loopt ze de hele dag achter Eira aan. Als Eira even niet in de buurt is, hoor je haar meteen luidt hinniken (wisten jullie dat Whinney in het Engels hinniken betekend?).

Whinney kan hard rennen, maar alleen wanneer ze daar zelf zin in heeft. Ze houdt van wandelen in het bos, snoepjes en kriebels.

Whinney vindt het gezellig om iets samen met je te doen maar als je niet luistert, wilt ze nog wel eens in je billen bijten.

Ze is een Shetlander van 19 jaar oud.

Ping

VORLIJK & SPEELS

DSC08740_edited.jpg

Ping is de hond van Lisa & Rody. Hij is altijd druk, wilt altijd spelen en kan uren doorgaan.

Het leukste spelletje is het ''wie is er als eerste'' spel. Hij legt de bal neer, wacht tot je hem wilt pakken en pakt hem vervolgens zelf snel. 

Ping is gezellig, kan heel veel kunstjes, luistert (meestal) goed en is goed in frisbeeën

Ping is de beste kamphond en is gek op kinderen.

Ping is een Border Collie, geboren op 19-08-2021. Hij is nu dus 1 jaar oud.

Lisa.en.de.paarden-27.jpg
IMG_2851-Kl.jpg
049dc2f7-84cb-4baa-9a67-64a53047e5a4.jpeg

Sara

BESCHERMEND & KIESKEURIG

Sara is de hond van de ouders van Lisa. Haar belangrijkste taak is het bewaken van het erf. Ze houdt alles goed in de gaten en slaat alarm als er mensen komen. We noemen Sara ook wel eens de deurbel. 

Saar is soms een beetje onzeker en vindt nieuwe mensen spannend. Als ze je eenmaal kent en vertrouwd is ze een hele lieve rustige hond die houdt van kriebels op haar kont. 

Sara's favoriete spelletje is tikkertje met Ping. Ze kan ook een paar kunstjes en is gek op snoepjes. 

Ze komt uit Roemenië, hier is ze als puppy gevonden in een vuilniszak samen met haar broertje. Ze is geboren in 2019, nu is ze dus 3 jaar oud.

Andere dieren

17862422338861929.jpg

Naast paarden en honden wonen hier nog meer dieren:

 

  • Harry en Holly de konijnen van Jessica (Lisa's zusje).

  • De kippen & de hanen.

  • Simba & Nala de stal poezen.

66d4afd5-ab26-47db-9da4-23a5a6c8c803_edited.jpg
18143335066028971.jpg
bottom of page