IMG_2948-Kl_edited.jpg

Voor kinderen & jongeren

Het leven gaat met ups en downs. Dit vraagt nogal wat veerkracht van kinderen. Het ene moment zijn zijn ze blij en vrolijk en het volgende moment gebeurt er weer wat en zijn ze verdrietig, teruggetrokken of boos. Dit hoort bij opgroeien. Het ervaren van goede en minder goede momenten. Niet perse iets om je zorgen over te maken zolang dit in balans.

Alleen soms kan het gebeuren dat er steeds minder goede momenten zijn.. Je ziet je kind worstelen of merkt dat jouw kind niet lekker in zijn/haar vel zit. Je probeert van alles, maar het lijkt niet te helpen. Dit maakt je onzeker en misschien wel verdrietig. Logisch, want als ouder wil je niets liever dan je kind blij en gelukkig zien. Niet onzeker, boos of verdrietig.

 

Je wilt graag helpen, maar weet gewoon niet hoe..

IMG_20200610_154038.jpg

15% korting

Coaching

Soms kan het fijn zijn dat er iemand (een tijdje) met jullie meekijkt. 

Coaching is kortdurend, oplossingsgericht en positief. Als kindercoach kijk ik voorbij de problemen en ga ik samen met jullie opzoek naar talenten, kwaliteiten en mogelijkheden. Hierdoor word je veerkrachtiger en ben je beter in staat om met uitdagingen om te gaan. Je wordt je bewust van je patronen en valkuilen en bent hierdoor in staat om bewuster te handelen

Een coach traject kan verschillende vormen hebben. Afhankelijk van de hulpvraag en wensen ga ik aan de slag met het kind, kind & ouder(s) of alleen de ouder(s). Ouder(s) en kind zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom worden de ouders in de meeste gevallen meegenomen in het traject van hun kind.

 

''Een kind doet niet wat je zegt maar wat jij doet.''

Wat we precies doen is afhankelijk van het kind, de ouder(s) en de hulpvraag. We gaan vaak naar buiten, zijn met de dieren (paarden, honden), tekenen, knippen, plakken en fantaseren. Ook kijken we systemisch naar je gezin. Dit alles met als doel ontdekken wie je bent, positief denken te vergroten, stevig in je schoenen te staan, meer zelfvertrouwen, het reguleren van je emoties, etc. 

Zodat jij weer helemaal jezelf durft te zijn en je hier zeker bij voelt.

IMG_20200611_163313.jpg

15% korting

Begeleiding

Samen met de paarden ontspannen, samenwerken, zijn, ontdekken en leren. We doen grondwerkoefeningen, wandelen, poetsen, knuffelen en zullen er af en toe ook op zitten of rijden. 

Speciaal voor kinderen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken, niet zo lekker in hun vel zitten of door een moeilijke periode gaan. Het kan dan fijn zijn om een plek te hebben waar je helemaal jezelf mag en kan zijn. Waar niks moet en veel mag. Waar je tussen de dieren kan ontspannen. 

Het is geen paardrijles zoals je op de manege ziet. Wel leer je van alles over de paarden en werk je samen met ze. We werken aan jouw paarden vaardigheden, je leert kijken naar de lichaamstaal van de dieren, ontdekt hoe je je grenzen aangeeft en hoe je een paard fit en gezond houdt, we doen mindfulness oefeningen of we gaan gewoon gezellig samen huiswerk doen en de tafels oefenen met en tussen de paarden.

 

Begeleiding met paarden is nog iets laagdrempeliger dan een coachtraject. Tijdens begeleiding werken we niet met een hulpvraag en een doel. Het gaat puur om het hier zijn, met de paarden en met wat er dan speelt. 

 

Tijdens een eerste kennismaking bekijken we de mogelijkheden en of er een wederzijdse klik is. Daarna is de begeleiding op regelmatige basis.

IMG_20200819_145107.jpg

Voor kinderen en jongeren die:

  • Boos, teruggetrokken of verdrietig zijn.

  • Meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken.

  • Zichzelf willen zijn en ontdekken.

  • Juiste studie keuzes willen maken.

  • Steviger in hun schoenen willen staan.

  • Meer bewustwording kunnen gebruiken.

  • Gedachtes onder controle willen krijgen.

  • Willen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze blij van worden.

  • Door een moeilijke periode gaan en hier hulp bij kunnen gebruiken.

Én voor ouder(s) die geen kant en klare oplossingen zoeken maar zich persoonlijk willen ontwikkelen. Die meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken en beseffen dat zij het voorbeeld zijn voor hun kind. Als ouder kan je (deels) meedoen met het traject van je kind.

 

Kijk bij coaching voor volwassenen voor meer informatie.

Tarieven

Iedereen is anders en heeft net wat anders nodig. We beginnen daarom met een kort kennismakingsgesprek om te kijken wat jouw zoon of dochter nodig heeft en wat ik voor jullie kan betekenen.

 

Daarna besluiten we samen of we verder gaan met een coachtraject of begeleiding op regelmatige basis. De intake en coaching sessies duren 60 tot 90 minuten, begeleiding is 60 minuten.

Kennismakingsgesprek     GRATIS

Vrijblijvend kennismakingsgesprek live of telefonisch van max. 30 minuten.

Ontdek traject     €250,-

Intakegesprek, 3 coaching sessies met kind en/of ouder(s) en tussentijds contact via mail of telefoon.

Vervolg traject     Op maat

Na het ontdek traject bespreken we samen waar er nog behoefte aan is.

Begeleiding met paarden     €225,- / €450,-

5 of 10 strippenkaart voor begeleiding met paarden op regelmatige basis (wekelijks of om de week). Per keer zijn we ongeveer 1 uur bezig. De 5 strippenkaart 3 maanden geldig en de 10 strippenkaart een half jaar.