IMG_2948-Kl_edited.jpg

Begeleiding

Voor kinderen & jongeren met paarden.

Begeleiding met paarden voor kinderen & jongeren

1 op 1 aandacht voor kinderen en jongeren die graag buiten willen zijn en houden van dieren. We gaan 1 uur lang samen met de dieren die hier wonen ontspannen, zijn, samenwerken, ontdekken en leren. We doen grondwerk oefeningen met de paarden, wandelen, poetsen, knuffelen en zullen er af en toe ook op zitten of rijden.

Speciaal voor kinderen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken, niet zo lekker in hun vel zitten of door een moeilijke periode gaan. Het kan dan fijn zijn om een plek te hebben waar je helemaal jezelf mag en kan zijn. Waar niks moet en veel mag. Waar je tussen de dieren kan ontspannen. 

Het is geen paardrijles zoals je op de manege ziet. Wel leer je van alles over de paarden en werk je samen met ze. We werken aan jouw paarden vaardigheden, je leert kijken naar de lichaamstaal van de dieren, ontdekt hoe je je grenzen aangeeft en hoe je een paard fit en gezond houdt, we doen mindfulness en ontspanningsoefeningen of we gaan gewoon gezellig samen huiswerk doen en de tafels oefenen met en tussen de paarden.

 

Begeleiding met paarden is nog iets laagdrempeliger dan een coachtraject. Tijdens begeleiding werken we niet met een hulpvraag en een doel. Het gaat puur om het hier zijn, met de paarden en met wat er dan speelt. Misschien 1 keer of misschien wel iedere week op een vast moment. 

 

Tijdens een eerste kennismaking bekijken we de mogelijkheden en of er een wederzijdse klik is. 

P6290028.jpg

''Paarden staan, in vergelijking met ons, nog veel dichter bij de natuur. Ze reageren instinctief en authentiek. Een paard zit niet in zijn hoofd, denkt niet aan wat hij gisteren heeft gegeten of wat hij morgen moet doen. Een paard is bezig met het hier en nu.''

Wil jij ook de kracht van de paarden ervaren?

Voor kinderen & jongeren die:

  • Gek zijn op paarden.

  • Een momentje in de week van ontspanning zoeken.

  • Niet lekker in hun vel zitten of door een moeilijke periode gaan.

  • Meer willen leren dan alleen maar rijden op een paard.

  • Meer rust in hun hoofd zoeken.

  • Willen leren samenwerken met paarden.

  • Een veilige plek zoeken waar ze zichzelf mogen en kunnen zijn.

IMG_20200611_163313.jpg

Tarieven voor begeleiding

Een losse afspraak     €55,-

Een eenmalige afspraak van 1 á 1,5 uur samen met de paarden.

10 strippenkaart    €450,-

Voor als je op regelmatige basis wilt komen. Per keer zijn we ongeveer 1 uur bezig. De strippenkaart is een half jaar geldig. 

Samen     €30,- p.p.

Een losse afspraak van 1,5 uur met z'n 2e. Bijvoorbeeld samen met een vriend(in), ouder, oma, tante, etc.